Flyet vårt

Troms Fallskjermklubb eier en Cessna C-182M med wing-tip extenders. Det er godkjent for hopping med fire hoppere. Flyet er 1969 modell og er svært godt vedlikeholdt. Navnet har det fått fordi det etter å ha hatt samme lakk i 30 år endelig har blitt pusset opp og gjennoppstått som reneste fugl Fønix.

Flyet er vårt viktigste verktøy, uten det kan vi ikke gjennomføre sporten som vi elsker. Det må derfor behandles med den største forsiktighet av oss som hoppere. At vi har et fly som er gammelt, men i perfekt tilstand ligger det masse godt planlagt vedlikehold bak, pen behandling av våre hoppere og våre dyktige piloter. Det er lagt inn utallige dugnadstimer for å holde flyet i den stand som det er.

Vi forventer at alle hoppere (både klubbens egne og besøkende) behandler flyet vårt godt! Hopper du inn i det uten å banke av deg på beina, kan du forvente deg en streng pekefinger fra piloten, og en grundig opplæring i grunnleggende flyskikk!

Vår flysjef og trofaste pilot Fred Eilers

For de som trodde bokstavene SFK var tilfeldig, så har flyet vårt en nokså spesiell historie. Før det kom til oss tjenestegjorde det i Longyearbyen for tidligere Svalbard Fallskjermklubb. Derav kjennetegnet SFK.

Ekstra interessert?  ta en titt her.