Om klubben

Fallskjermhopping i verdens nydeligste omgivelser

Troms Fallskjermklubb (TROFSK) ble stiftet i 1967, og er i dag Norges eldste fallskjermklubb. Klubben er medlem av Norges Luftsportsforbund, som igjen sorterer under Norges Idrettsforbund. Vi holder til på Bardufoss i Målselv hvor vi har vårt primære hoppfelt med klubbhus og driver mesteparten av vår hoppvirksomhet. På Elvenes i Salangen er vårt sekundær-hoppfelt hvor vi arrangerer Midnight Sun Boogie de to siste ukene i juli hvert år.

Bardufoss, ganske så sentralt i Troms fylke, er et fantastisk bra sted å drive med fallskjermhopping. På sommeren er det mange varme og skyfrie dager, noe som fallskjermhoppere verdsetter høyt. Det som gjør hopping på Bardufoss til slik en opplevelse er omgivelsene. Med Istind mot sør, havet mot vest og fantastisk vakre fjellformasjoner mot nord og øst er det lett å bli forelsket i stedet. Det er Nord-Norge på sitt vakreste. Derfor påstår vi at det er fallskjermhopping i verdens vakreste omgivelser.

Selv om fallskjermhoppere er glade i varme dager, så hopper vi også på vinteren. Noen påstår det må være kaldt, men hvis du noen gang har hoppet fallskjerm, så vet du hvor langt en fallskjermhopper er villig til å gå for å få noen sekunder frittfall. Det er bare å kle seg godt! Hopping på Bardufoss foregår som oftest i helgene. Men det hender vi får til noen løft også på ukedager. Vi prøver å holde kursvirksomhet til ukedager slik at helgene blir reservert til hopping.

For deg som ikke bor i området Midt-Troms kan du ta en titt på noen klubber som kanskje er nærmere deg:

Flyet vårt
Super-piloten Fred og LN-SFK Fønix
Troms Fallskjermklubb eier en Cessna C-182M med wing-tip extenders. Det er godkjent for hopping med fire hoppere. Flyet er 1969 modell, men vi har ny motor, propell og interiør. Flyet er også nylakkert. Navnet har det fått fordi det etter å ha hatt samme lakk i 30 år endelig har blitt pusset opp og gjennoppstått som reneste fugl Fønix. For de som trodde bokstavene SFK var tilfeldig, kan ta en titt her.